APK Keuring

pageheader maintop

APK keuring Almere

14107417_ml apk keuring

Wanneer en hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

Wanneer en hoe vaak u uw auto moet laten keuren, hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt, hoe zwaar uw auto is en wanneer uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto al eerder APK is goedgekeurd, geldt de datum op het keuringsrapport. Uw auto moet voor deze datum nogmaals zijn goedgekeurd.

 

 

APK voor auto's op benzine en/of elektromotor

Rijdt uw auto op benzine of heeft uw auto een elektromotor en is deze nog niet eerder gekeurd, dan moet de eerste keuring plaatsvinden 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze eerste keuring moet uw voertuig in de 4 jaar daarna 1 keer per 2 jaar gekeurd worden. Na deze periode (dus 8 jaar na de eerste toelating op de weg) is een jaarlijkse keuring verplicht.

 

APK voor auto's op diesel of LPG

Als uw auto op diesel of LPG (gas) rijdt, moet de eerste keuring plaatsvinden 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

 

APK keuren tot 2 maanden vooraf vervaldatum

U kunt uw voertuig tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

 

Herinnering APK en boete verlopen APK

U ontvangt van de RDW een brief waarin u wordt herinnerd aan de APK van uw auto. In de APK-brief leest u voor welke datum de auto gekeurd moet zijn. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de APK-keuring. U krijgt automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) wanneer de APK van uw personenauto verloopt. U ontvangt deze verkeersboete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt.

.

`Auto Verstappen biedt als universeel autobedrijf erkende APK keuring voor uw auto in de regio Almere, Amsterdam, Lelystad en alles daar tussenin.`

 

APKWaarom een APK-keuring?

 

  • APK-keuring is een wettelijke verplichting
  • Voor de veiligheid van u zelf en uw passagiers
  • Om tijdig mogelijke gebreken te ontdekken
  • Kan hoge reparatiekosten voorkomenkoppakking vervangen 1 [1600x1200]APK in combinatie met kleine reparatie

Een APK keuring kan eventuele gebreken of komende reparaties gelijk aan het licht brengen. Indien wenselijk kunnen wij een noodzakelijke autoreparatie uitvoeren, waarna uw APK goedkeuring geen problemen zal opleveren.
Vandaag of morgen uw auto aanmelden voor een APK keuring?
Als u vandaag contact met ons opneemt, kunt u vaak morgen of de dag erna uw auto al langs brengen.

 

Voor een snelle APK keuring, belt u ons gelijk op : 036-5245735 of 06-41376118.

 

Of meld u hieronder aan en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

“Ook voor een APK keuring gaat u naar Auto Verstappen”!

 

 
page logofooter